fbpx

Extra programok a túráink mellé (nem helyettük! 🙂

Csak néhány ötletet szeretnénk adni, hogy milyen más programokkal lehet kiegészíteni (nem lecserélni! 😀) a nyomozós túráinkat, hogy még színesebb napotok legyen. Vágjunk is bele!

Lépj be Budapest Pénzmúzeumába, ( a 4-es/ 6-os villamossal könnyen elérhető a két helyszín egymástól) ahol az érmék és bankjegyek világa elevenedik meg! Fedezd fel a pénz történetét és értékét egy interaktív utazáson, ahol a múlt és jelen találkozik, hogy megértsd a pénz világának minden rezdülését! ( A látogatás a múzeumba ingyenes, viszont időpont foglalása szükséges:

https://www.penzmuzeum.hu/muzeum/egyeni-foglalas/

pénzmúzeum - aranyrúd

Fedezd fel Esztergom egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező múzeumának “Vízeum” kiállítását! Minden megtalálható itt, ami a vízzel kapcsolatos, vidám, játékos formában szerezhetsz ismereteket, fedezheted fel a víz titkait a hatalmas vízgéptől kezdve egészen a pancsoló medencéig! Mozgó makettek, interaktív játékok és videóbemutatók szolgálják a remek élményt.

Gazdagítsd a váci kirándulásodat a Pannónia Házban tett látogatással! Pár lépésre a városközponttól megtekinthető többek között a Sajdik Ferenc Gyűjtemény, ahol Gombóc Artúr, Pom Pom, a nagy Ho-ho-horgász kedves karakterei és még több humoros illusztráció vár, vagy a hangulatos Tündérkert, Vertel Andrea keramikus szabadtéri állandó kiállítása. (Utóbbi ingyenesen látogatható élmény)

Gyönyörködj Eger lenyűgöző látványosságaiban a Csillagvizsgáló Panorámateraszáról! A Tudományos Élményközpontban a Varázstermet se hagyd ki! Az épületben a Csillagászati Múzeum mellett Európa legrégebbi, ma is működő periszkópjával ismerkedhetsz meg, és Eger kicsinyített, mozgalmas városképét tekintheted meg a torony tetején. (Az épületben nincs lift!)

A Nyíregyházi Állatpark vagy Sóstó Zoo (egyik) különlegessége, hogy természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. Kétszer is Európa legjobb állatkertjének választották, biztosan te is imádni fogod a fókashowtól kezdve a cápaetetésig a hatalmas park nyújtotta lehetőségeket. Emellett ne hagyd ki a Sóstói Múzeumfalut sem, ahol látványos és interaktív módon ismerheted meg a falusi életmódot, beleértve a háziszőttes készítést, kádármesterséget és a népi gasztronómiát.

A vadregényes Zemplén számos remek látnivalót kínál, többek között látogatható a megújult Boldogkői vár, a csodálatos Füzéri vár, vagy a nagyszerű interaktív kiállítást nyújtó Károlyi-kastély Füzérradványon.

Ha pedig még izgalmasabbra vágysz: a Zemplén Kalandparkban tesztelheted hazánk leghosszabb, leggyorsabb bobpályáját, a kabinos drótkötélpályát, vagy a libegők egyikét, valamint kilátót, lombkorona-sétányt és egy extrém átcsúszó kötélpályát is találsz itt.

Sátoraljaújhely mellett hamarosan megnyitja kapuit a világ leghosszabb gyalogos kötélhídja, amely lenyűgöző kilátást kínál a Szárhegy és a Várhegy között elterülő völgyre 83 méteres magasságból.

Hollókő Ófalujában a kézműves mesterségek között a korabeli nyomdászműhely igazi gyöngyszem. A Kézműves Nyomdaműhelyben egy XIX. századi nyomdász életét és munkáját ismerheted meg egy interaktív kiállításon, ahol kipróbálhatod a kézi betűszedéstől kezdve a nyomtatásig a teljes munkafolyamatot, sőt, még egy 200 éves Gutenberg-prést is használhatsz saját emléktárgy nyomtatásához. Egy igazi időutazás vár rád, mini könyvkiállítással és különlegességekkel, sőt minden látogatót apró ajándékkal lepnek meg.

Fedezd fel a nyugalmat és szépséget a Nógrád megyei Taron található Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban, más néven a Buddha Parkban! A Békesztúpa, melyet maga a Dalai Láma szentelt fel, díjmentesen látogatható kegyhely, a békeszerető emberek igazi zarándokhelye. A Kis Tibetnek is becézett park nem mindennapi látvány, az odalátogatók szerint a béke szigete. Az emlékparkból és a teaház verandájáról csodás kilátás nyílik a Cserhátra és a Mátrára.

Ha érdeklődsz az ásványok iránt, neked való program a Mátra Ásványház látogatása Mátraszentimrén! A közel kétezer ásványt és ősleletet tartalmazó magángyűjtemény folyamatosan újul. A vitrinekben ritka ásványok mellett őslénymaradványok, például egy hatalmas mamutfog is helyet kapott. Az egyik teremben kihelyezett mikroszkópok segítségével tanulmányozhatod az apró kincseket, az UV kamrában „világító” ásványokat lehet felfedezni közelebbről. Egy ásványcsiszoló műhely is működik itt, ahol még az aranymosást is ki lehet próbálni.

Ismerkedj meg közelebbről a Mátrával a mátrafüredi Harkály Házban! A látogatóközpont remek interaktív kiállítást nyújt: háromdimenziós terepasztalon járhatod be a vulkanikus tájakat, részt vehetsz virtuális repülésen, beléphetsz az éjszakai erdőbe, ahol a hangjuk alapján próbálhatod beazonosítani az erdei állatokat, meglesheted a felszín alatti izgalmas életet és még számos érdekességet megtudhatsz a Mátra múltjáról, jellegzetes élőhelyeiről, növény- és állatfajairól.

Látogasd meg Parádfürdőn a különleges Cifra Istálló és Kocsimúzeumot! A díszes, vörös márvány burkolatú épületben található múzeum bemutatja a kerék feltalálását, a kocsikészítés történetét, a díszes hintók és kocsik mellett hajtószántól fiákerig sokféle járművet csodálhatsz meg.

Ha erre jársz, ne hagyd ki az egyedülálló élményt, amit Parádsasvár kínál! A családias üvegmanufaktúrában bemutatják a szakma szépségét, és nemcsak megcsodálhatod, hanem ki is próbálhatod a készítést és haza is viheted az általad készített üveget. (Előzetes bejelentkezés szükséges!) 

Ha eddig még nem próbáltad ki a Nyomozós túrákat, itt az ideje, hogy felfedezd a természet, a mozgás és a szórakoztató kihívások remek kombinációját! Válaszd a szabadtéri játékos élményeink egyikét, hiszen csak rajtad múlik, hogyan töltöd az értékes idődet!

Nem tudod elképzelni, milyen egy nyomozós túra? Íme egy élménybeszámoló rengeteg klassz fotóval Mátraházáról: kattints ide!

Visszajelzés a nyomozós túra teljesítőktől

Anita Kocsis
Anita Kocsis
2024-05-07
Sziasztok!Nagyon jól éreztük magunkat!És a gyerekek is nagyon élvezték!Szerintünk szuperül össze szedett kis túra!Köszönjük az élményt!
Beáta Benkőné Varga
Beáta Benkőné Varga
2024-05-06
Nagyon jó kis szabadtéri program, 7 éves kislányom nagyon nagyon élvezte.
Liza Nagy
Liza Nagy
2024-05-05
A váci nyomozást választottuk, egyrészt mert közel van hozzánk, másrészt mert szeretjük a várost, és nem akartunk Budapestre menni a hétvégi tömegben. De ezzel elszámoltuk sajnos magunkat a játékot illetően, mivel jól ismerjük Vácot, ezért úgy éreztük, inkább olyanoknak ad többet ez a játék, akik nem, vagy csak kevésbé ismerik a várost. Csináltunk már hasonló játékot, amiben csak logikai feladatok voltak, és jól megtornáztatták az agyunkat, ami erről a játékról semmilyen tekintetben nem mondható el. Nagyon sajnálom, hogy ilyet kell leírnom, de sajnos untuk a feladatokat, és nem csak azért, mert az összes ugyanazon alapult. Tartva attól, hogy a többi játék is ilyen lesz, bár tudni nem tudom, de nem fogunk befizetni több ilyen "nyomozós" túrára. Azért adunk 4 csillagot, mert mindettől függetlenül nagyra értékeljük a szervezők munkáját és szándékát, hogy bemutassák ezt a szép, és jelentős múlttal rendelkező várost, és mert a küldött anyag is látványos, informatív és felhasználó barát.
Réka Szilágyi
Réka Szilágyi
2024-05-04
Esztergomi túrát teljesítettük 3 gyerekkel. Nagyon jó volt és sok új helyet fedezhettünk fel útunk során. Leírás és a térkép is szuper.
Lászlóné Nagy
Lászlóné Nagy
2024-05-04
Mátraszentimrei nyomozós túrán vettünk részt a családdal. Nagyon tetszett, ezért biztos, hogy másik túrára is fogunk menni. 😁🥾
Annamaria Bancsik
Annamaria Bancsik
2024-05-04
Kedves Ági és Robi. A nyomozás túra ajándékba vettem egy kislánynak aki szeret kirándulni .Mi februárba kaptunk ajándékba egy ilyen túra és nagyon jó szórakoztató volt,A gyerek nagyon élvezte ez egy nagyon jó lehetőség az egész családnak Köszönjük szépen.
Tímea Szabó
Tímea Szabó
2024-05-03
Egri nyomozós túra. Kiváló 1,5 órás program, szórakoztató és egyben izgalmas is! Ajánlom mindenkinek!
Anikó Szőcze
Anikó Szőcze
2024-05-01
A váci túrát teljesítettük, május elsején. Nagyon szuper volt, mert olyan helyekre jutottunk el, ahova nem biztos, hogy magunktól eltaláltunk volna. A túrán megnéztük a Sajdik kiállítást is, ami nagyon tetszett. Szép idő van, és ez kisváros csodálatos, főleg az a rész ahova elkalauzoltatok. Most itt ülünk a váci UMAMI étteremben, és megfejtettük a rejtvényt . Köszönjük szépen az élményt!